Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE
Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

vineri, 22 noiembrie 2013

Invata cum sa iti prepari samponul si balsamul potrivit parului tau

Invata cum sa iti prepari samponul si balsamul potrivit parului tau

sampon si balsam homemade
Renunta la sampoanele si balsamurile achizitionate din comert si inlocuieste-le cu unele facute chiar de tine. Acestea sunt 100% naturale si te ajuta la obtinerea unui par sanatos, lucios si hidratat. Alege samponul si masca care ti se potriveste, in functie de tipul parului.
Par fragil si deteriorat. Parul deteriorat are nevoie de multa hidratare si forta. Prepara un sampon din 1 lingurita ulei de masline extravirgin, 100 ml glucoza de cocos, 50 ml apa fiarta si racita si 1 lingura tinctura de brusture. Spala parul in mod normal apoi foloseste o masca din miere, lapte si ½ de avocado.
Pentru problemele cu matreata. Otetul ajuta scalpul sa fie mai curat si mai sanatos, iar dupa cateva spalari vei observa diferenta. Pentru sampon amesteca 2 linguri otet de mere, 1 lingurita ulei de ricin si ½ lamaie stoarsa. Balsamul il poti prepara din ½ morcov fiert si pisat, 1 lingurita glicerina si 1 lingurita argila.
Par gras. Parul gras are nevoie de mai multa curatare decat de obicei. Prepara un sampon din sucul de la o lamaie, 1 lingura tinctura de ardei, 1 lingura tinctura de urzici si putin sapun bio. Amesteci pana cand sapunul este complet topit, apoi il poti folosi. Balsamul pentru par gras ar trebui sa contina 1 piersica pisata, 1 lingurita miere, 1 lingurita ulei de ricin si cateva picaturi de ulei esential de lavanda.
Par negru. Pentru a-i oferi stralucirea de care are nevoie parul tau va trebui sa folosesti henna. Amesteca 2 lingurite henna neagra cu 1 lingura ulei de cocos, cateva fiole de vitamina A uleioasa (adaugi doar continutul) si 100 ml ceai negru. Foloseste preparatul drept sampon si parul tau va fi mai negru ca niciodata, fara sa mai ai nevoie de vopsea. Balsamul il poti prepara din ½ avocado, 1 lingurita miere si putin ulei de bebelus.
Par blond. Parul blond se mentine cu musetel. Prepara samponul din 100 ml ceai de musetel, 1 lingurita ulei de jojoba, 1 lingurita glicerina. Nu uita si de balsam: 2 galbenusuri, putin otet, 1 lingurita ulei de migdale si cateva picaturi de ulei esential de portocale.
Par roscat. Pentru sampon amesteci 1 lingurita henna acaju, 1 lingurita ulei de ricin, putin sapun bio, tinctura de brusture si 100 ml apa fiarta si racita. Balsamul se obtine amestecand cateva capsuni, ulei de avocado, ½ morcov fiert si pisat si cateva picaturi de ulei esential de rozmarin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu