Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE
Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

joi, 21 noiembrie 2013

Alimente care lupta impotriva diareei

Alimente care lupta impotriva diareei

Stim cu totii cat de neplacuta este diareea. Insa atunci cand nenorocirea se intampla, trebuie sa stii cum sa o invingi. Reginele.ro iti spune care sunt cele mai bune alimente care lupta impotriva diareei.

Orez. Orezul este cunoscut ca tratament impotriva diareei. Este indicat sa il mananci fie crud (1-2 linguri cel mult), fie fiert (de preferat doar in apa cu sare).
Banane. Bananele sunt foarte bune deoarece te ajuta sa scapi in primul rand de durerile abdominale. Mananca o banana nu foarte coapta.
Paste fainoase. Si pastele fainoase sunt o buna alegere atunci cand te lupti cu diareea. Specialistii recomanda pastele fainoase din cereale integrale.
Sare. Atunci cand suferi de diaree organismul tau se deshidrateaza. Stim bine ca sarea retine apa in organism, ajutand la o hidratare din interior. Poti manca putin mai sarat pana iti trece diareea.
Paine prajita. Painea prajita si crocanta este ideala in tratarea problemelor stomacale. Aceasta are rolul de a coagula substantele din intestine si de a combate diareea. Incearca sa consumi painea prajita goala, fara alte adaosuri.
Branza. In acest caz trebuie sa fii foarte atenta la ce branza alegi, deoarece branza cu smantana sau cea foarte moale nu sunt indicate. Alege o branza proaspata si consistenta (branza telemea de vaca este cea mai recomandata). In rest, lactatele sunt interzise.
Apa. Asa cum am spus mai sus, in timpul problemelor stomacale, organismul se deshidrateaza foarte mult. De aceea este nevoie sa consumam chiar peste 2-3 litri de apa in fiecare zi. La fel de bune sunt ceaiurile care lupta impotriva diareei (ceai de ghimbir sau de menta).
Este bine sa eviti consumul:
-          Cafelei;
-          Alcoolului;
-          Condimentelor;
-          Ceaiului negru;
-          Lactatelor fermentate;
-          Legumelor precum: mazare, fasole, conopida ceapa, varza si alte alimente care amplifica durerile abdominale;
-          Fructelor precum: mere, pere, piersici;
-          Sucurilor acidulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu