Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE
Si tu poti fii afiliat parteneri ORANGE VODAFONE COSMOTE

vineri, 22 noiembrie 2013

5 masti cu malai pentru tenul tau

5 masti cu malai pentru tenul tau

masti cu malai
Ingrijirea tenului, mentinerea elasticitatii si sanatatii acestuia sunt foarte importante pentru orice femeie. Noi iti prezentam 5 masti cu malai pentru orice tip de ten. Insa si vezi ce ti se potriveste!
Ten normal. Pntru tenul normal specialistii recomanda puterea fructelor si o sesiune de vitaminizare. Se amesteca 1 lingura de malai, 1 lingurita iaurt gras si 1 lingura piure de fructe bogate in vitamina C (nu citrice, deoarece sunt prea astrigente, mai degraba capsuni, banane sau piersici). Masca se tine 10 minute, dupa care se clateste.
Ten gras. Tenul gras are nevoie de un ingredient care sa fie astrigent. Asadar va trebui sa amesteci 1 lingurita suc de lamaie cu 1 lingura de malai. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care se spala. Vei observa imediat ca tenul tau nu mai este atat de gras.
Ten sensibil. Pentru tenul sensibil se va folosi o cantitate foarte mica de malai, pentru a nu sensibiliza si mai mult tenul. Se amesteca 100 gr iaurt cu 1 lingurita malai, cateva picaturi de ulei de masline si 1 lingurita miere. Tratamentul va lasa o piele fina si catifelata si se poate folosi pentru tot corpul (evident in cantitati mai mari).
Ten acneic. Malaiul este ideal si pentru combaterea punctelor negre si a acneei. Se combina 1 ou cu 1 lingura apa calduta si 2-3 linguri malai. Masca trebuie sa aiba o consistenta mai groasa. Se intinde bine pe ten si gat si se lasa 10 minute, apoi se clateste. Se mai poate adauga si o lingurita de miere, deoarece are proprietati antibacteriene.
Ten uscat. Tenul uscat este mai greu de ingrijit, deoarece trebuie sa ii asiguri intotdeauna o foarte buna hidratare. Malaiul are proprietatea de a curata tenul de celulele moarte si de a ajuta cremele sa actioneze in profunzime. Amesteca 2 linguri de malai cu 1 lingurita miere si 1-2 linguri lapte. Se aplica masca pe ten, se lasa 10 minute, apoi se curata cu apa calduta. Aceasta masca se poate folosi si ca tratament corporal, dar se pune o cantitate dubla de lapte fata de malai. Se aplica la dus, cu miscari circulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu